FWSK Day 1

1 2 3 4 5 6 DSC_0148

Креаторката Мршиќ која е препознатливата по експериментите со кроевите овојпат ја презентираше колкецијата за актуелната сезона пролет/лето 2015 година.
„Колекцијата е дефинирана од три термини: асиметрија, контраст и униформа, реализирани со меѓусебната спротивност на употребените бои: млечно бела, црна, сончево жолта и длабока црвена. Идејата за изгледот на силуетата е да се претстави лесна, современа и женствено комфорна нота. Природните материјали во комбинација со структурата на ткаенините го надополнуваат целосниот изглед и додаваат лежерна линија“, вели Росица Мршиќ.

10403242_744525962311454_7919137363060676952_n  10928209_744525448978172_1855853692920185369_n 11014811_744525932311457_4703139002179586537_n 11102606_744525408978176_7221039184649009888_n 11111053_744526255644758_8584143617359569214_n 11130183_744525392311511_6511614590940965253_n 10561666_744528122311238_1775369741500857351_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s